VVS JO16-1 vs. Oranje Wit JO16-2 1-1 [ruststand 0-0]

Doelpuntenmaker(s): Rick Mulder [1]

Op deze eindelijk weer zonnige zaterdag stond onze tweede thuiswedstrijd van het seizoen op het programma tegen een bekende tegenstander Oranje Wit. Een ploeg waar wij vorig seizoen ook twee keer tegen moesten voetballen. Je hebt van die dagen dat er niet veel lukt en dit was echt zo’n dag. Terwijl het zonnetje lekker scheen en alle ingrediënten er waren voor een mooie wedstrijd, werd het helaas een teleurstellende wedstrijd. Er werd aan beide kanten alles behalve goed gevoetbald, waardoor het geen leuke wedstrijd was om naar te kijken. Door het mindere spel ontstonden er ook weinig kansen. Janco hield ons in de eerste helft en later ook in de tweede helft goed op de been met goede reddingen. Zelf kwamen wij de eerste helft niet verder dan wat afstandsschoten. Zo gingen we de rust in met een 0-0 stand.

Na een kleine 10 minuten rust te hebben gehad moesten we weer het veld op. Na een blessure van een maand kon Sil weer wat minuten gaan maken. Hij kwam in het veld voor Sam die voor onze wedstrijd net zoals Jarno mee hadden gedaan met JO14. Complimenten aan de jongens voor het open staan om een ander elftal te helpen. Net zoals de eerste helft was ook de tweede helft rommelig. Wel kwamen wij na ongeveer 10 minuten te hebben gespeeld op een 1-0 voorsprong. Jelmer wist met een mooie bal Sjors te bereiken die de vrije ruimte voor zich had. Na het voorbij spelen van zijn tegenstander volgde er een mooie voorzet waar de keeper uiteindelijk onderdoor ging. Rick was goed naar binnen gekomen en hij kon de 1-0 binnen schieten. Helaas duurde de voorsprong niet heel lang. Nadat een middenvelder veel te veel ruimte kreeg om de bal aan te nemen en te draaien en een pass te geven, was het daarna een voorzet die via de voeten van Erik in ons doel belandde. De 1-1 was typerend voor de hele wedstrijd.

Na de 1-1 kwamen wij nog een keer tot een kans van Rop, maar hij vond de keeper op zijn weg en daarna was het Janco die ons op 1-1 hield. Volgende week gaan we op bezoek bij Leerdam Sport. Een ploeg die minder wedstrijden heeft gespeeld dan ons, maar nog geen verliespunten kent.

Opstelling:

Janco; Erik, Arne, Bram, Djordy (Sam/70); Sjors (Jarno/60), Jelmer, Wessel, Rick; Sam (Sil/40), Rop

Wisselspelers:

Jarno (hele wedstrijd JO14 gespeeld) en Sil