Wieldrecht JO16-1 vs. VVS JO16-1 3-5 [ruststand 1-0]

Doelpuntenmaker(s): Rop Noorland [4], Jarno Noorland [1]

Tijdens deze mooie zaterdagochtend met zomerse temperaturen stond alweer de eerste competitiewedstrijd op het programma. Na 2 bekerwedstrijden te hebben gespeeld en een weekend vrij ging uiteindelijk de competitie van start. Meteen een zware uitwedstrijd tegen Wieldrecht. Het was nog een puzzel om genoeg spelers bij elkaar te rapen, maar de dag voor de wedstrijd werd bekend gemaakt dat de wedstrijd van JO19 werd verplaatst. Daardoor konden we met 14 spelers vertrekken. Nathan ging met JO13 mee om daar de jongens te helpen, zodat ook zij met 12 spelers konden vertrekken.

Streefkerk begon de wedstrijd niet goed. Al heel snel kwamen we op een 1-0 achterstand door een ‘foutje’ van onze keeper. Na een diepe bal kwam de keeper te laat uit en i.p.v. het oppakken van de bal koos hij ervoor om de bal weg te willen schieten. De bal kwam hierdoor tegen de spits aan en de spits kon de bal daarna gemakkelijk in het doel schieten. Niet de manier hoe je een wedstrijd wenst te beginnen. Gelukkig pakten we het na dit doelpunt wel redelijk op, maar echt gevaarlijk werden we niet. Het was dan ook de scheidsrechter die de opvallendste man was van de 1ehelft. Waar de scheidsrechter al heel onzeker aan de wedstrijd begon en er een paar keer al goed naast zat, wist hij ook twee penalty’s te geven aan Wieldrecht de 1e helft. Waar de eerste zwaar onterecht was, een tackle op de bal, moet ik wel eerlijk toegeven dat de tweede wel terecht was. Maar gelukkig wist onze keeper zijn ‘foutje’ bij de 1-0 meer dan goed te maken. Beide penalty’s wist Milan tegen te houden. Dat is toch een geweldige prestatie van een keeper. En zo gingen we maar met een 1-0 achterstand de rust in.

Wat wel vaker gebeurd bij dit team van Streefkerk gebeurde nu weer. De 2e helft kwamen wij een stuk sterker uit de startblokken. En weer was het Rop die het op zijn heupen kreeg. Met 4 doelpunten binnen 30 minuten weet hij ons naar een overwinning te helpen. Met zijn snelheid is hij gewoon een gevaar voor iedere tegenstander. Daarnaast lukt het hem ook rustig te blijven oog in oog met de keeper. Later in de 2e helft bij een stand van 2-4 kregen ook wij een terechte penalty mee. Het was Jarno die knap raak schoot. Uiteindelijk werd het nog 3-5. Complimenten aan alle jongens hoe ze de 2e helft hebben opgepakt. De eerste 3 punten zijn binnen en over twee weken tegen Dubbeldam gaan we weer opnieuw proberen om de overwinning mee naar huis te nemen.

Opstelling:

Milan; Erik, Bram, Jelmer, Tjerk (River/40); Maxim (Bjarne/65), Wessel; Sander, Jarno, Arend (Sil/40); Rop