VVS JO16-1 vs. Sparta ’30 JO16-1 1-4 [ruststand 0-0]

Doelpuntenmaker(s): Rop Noorland [1]

Het was op deze zaterdagochtend maar heel stil op de voetbal. Door de nieuwe maatregelen van het kabinet mochten er helaas geen supporters/bezoekers aanwezig zijn tijdens de wedstrijd. Alleen van de tegenstander waren er een paar bezoekers (rijders) en af en toe liep er een bezoeker uit Streefkerk buiten het terrein even langs om een kijkje te nemen. Het geeft toch een rare smaak aan het voetbal, waar normaal het samen komen van mensen centraal staat.

Ook bijzonder was dat een leider/coach zich verslapen had en uit bed gebeld moest worden door de aanvoerder. Na aankomst op het sportpark heeft het wel een kwartier geduurd voordat diezelfde coach zich realiseerde waarom hij op de voetbal was....... Kortom een voorbereiding om niet meer te vergeten.

Vandaag kwam de koploper van de huidige stand op bezoek, Sparta ’30 uit Andel. Met 9 punten uit 3 wedstrijden en een doelsaldo van +20 kregen we een ware tegenstander op het veld. Het was ook Sparta ’30 wat iets beter aan de wedstrijd begon. Met snelle buitenspelers en een dynamisch middenveld wisten ze het ons af en toe moeilijk te maken. Gelukkig bleven de echte grote kansen uit. Ook omdat er steeds een been van ons in de weg stond. En wanneer het gevaarlijker leek te worden was het Milan die vandaag heel goed stond de keepen. Na 20 minuten spelen kwam Streefkerk wat beter in de wedstrijd en konden wij er af en toe gevaarlijk uit komen. Ons eerste wapenfeit kwam van de voet van onze aanvoerder Jelmer. Uit een vrije trap raakte hij helaas de paal. En even later kon Sander de zestienmeter in en raakte hij via de keeper het latwerk. Hier ontbrak dus enig geluk om de score te openen. Zo gingen we met een 0-0 stand de rust in.

Na de rust kwam Streefkerk goed uit de startblokken. Uit een tegenaanval was het Rop die op pad ging en met zijn snelheid de verdedigers kon kruizen en zo 1 op 1 op de keeper af ging. Zoals al vaker dit seizoen bleef hij rustig en zo schoot hij Streefkerk op een 1-0 voorsprong. De gewenste voorsprong waar we het in de rust ook over hadden. Na de 1-0 kreeg Streefkerk goede mogelijkheden om de stand naar 2-0 te brengen, maar helaas was het steeds de keeper van Sparta’30 die redding bracht. Van de 3 grote kansen moest er toch echt 1 in om de wedstrijd helemaal naar je toe te trekken. Helaas bleef het doelpunt uit en kwam Sparta ’30 na 60 minuten spelen weer helemaal terug in de wedstrijd. Na balverlies in de opbouw wist de tegenstander de bal te veroveren en de 1-1 te scoren. Het leek wel of dit heel hard aan kwam bij de spelers van Streefkerk, want daarna ging het opeens heel snel. Binnen 5 minuten werd de 1-1, 1-2 en de 1-3 door Sparta ’30 gescoord. Het was het moment dat Sparta ’30 aan het aanzetten was en wij op de één of andere manier de wedstrijd helemaal uit onze handen liet glippen. Door de snelle goals in korte tijd hadden de jongens mentaal een enorme tik gekregen waar ze ook niet meer overheen kwamen. Sparta ’30 wist zelfs nog de 1-4 te scoren en daarmee was het definitief helemaal gedaan.

Wel hebben de jongens weer veel strijd geleverd en daar kunnen we zeker mee verder. Volgende week is er door de herfstvakantie geen competitiewedstrijd op het programma en de week daarna gaan we op bezoek in Waalwijk bij WSC.

Opstelling:

Milan; Nathan (River/20), Bram, Jelmer, Tjerk; Maxim, Wessel (Sam/65); Sander (Arend/40), Joost, Sam (Sander/55, Bjarne/75); Rop